علت سوزش و اشک چشم  هنگام خرد کردن پیاز چیست؟

هنگام خرد کردن پیاز به علت وجود آنزیم آلیناز و آمینو اسیدسولفوکساید موجود در سلول های پیاز می باشد. آمینو اسیدسولفوکساید توسط آنزیم های پیاز به سولفینیک اسید H2S2O4 تبدیل می شود، که بسیار ناپایدار بوده و فورا به گاز فرار  SO2تبدیل می گردد. هنگامی که این گاز با آب درون چشم(اشک)ترکیب می گردد، تولید اسید سولفوریک ملایمی H2SO4 را می کند که باعث سوزش و اشک ریزش می شود. با افزایش تولید اشک، بدن سعی می کند تا اسید سولفوریک را رقیق و از چشم ها بشوید.