تاریخچه::arrow_down:::arrow_down:
بر خلاف تصور بسیاری از مردم، ساخت اولین ترکیب های جوشان به بیش از 250 سال پیش برمی گردد. وجود پودرهای جوشان در لیست داروهای قرن 18 کاملا عادی بوده است.
اما در دهه 30 میلادی و با تغییر تکنولوژی ساخت قرص های جوشان، این فراورده ها جای خودشان را به عنوان یک شکل دارویی عادی بین مردم باز کردند.
:exclamation::exclamation:دلیل جوشش این قرص در آب چیست؟:question::question:
جوشش قرص جوشان در آب به علت واکنش یک اسید با یک باز و تولید کربن دی اکسید  است. اسیدهای استفاده شده در این واکنش سیتریک اسید ، مالیک اسید ، اسید تارتاریک ، فوماریک اسید ، آدیپیک اسید، و اغلب سیتریک اسید است که طعم مرکبات به محصول می دهد. اسید مالیک به خاطر قیمت بالا و تارتاریک اسید، فوماریک اسید ، آدیپیک اسید به دلیل کم محلول بودن درآب کمتر استفاده می شوند. بی کربنات سدیم، بی کربنات پتاسیم، کربنات سدیم، کربنات پتاسیم و بی کربنات سدیم ترکیبات بازی هستند که استفاده آنها در قرص جوشان بسیار معمول است.